Само "Елхим-искра" - Пазарджик! На дизела 100-амперчасовия подхваща пета зима, на 155-цата 6 години съм с 55-амперчасов от същата фирма - просто перфектни български акумулатори на много добра цена. 100-амперчасовия колеги го купиха за буса преди два месеца и беше 160 лв в някаква промоция. Вярно, може би е от значение и факта, че моите алфи не се спират нито за ден. При рядко използване на автомобила акумулаторът май си заминава по-бързо, ама не съм имал възможност да ги наблюдавам в такъв режим .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеСамо "Елхим-искра" - Пазарджик! На дизела 100-амперчасовия подхваща пета зима, на 155-цата 6 години съм с 55-амперчасов от същата фирма - просто перфектни български акумулатори на много добра цена. 100-амперчасовия колеги го купиха за буса преди два месеца и беше 160 лв в някаква промоция. Вярно, може би е от значение и факта, че моите алфи не се спират нито за ден. При рядко използване на автомобила акумулаторът май си заминава по-бързо, ама не съм имал възможност да ги наблюдавам в такъв режим .Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Чудя се как хора,който никога не са карали итаиански автомобили, могат да изказват мнение?Алфите били меки,италиански"чикий" и още куп "суперлативи" по адрес на италианските автомобили.Карах Mercedes E220 CDI,2007.За 2 години коста ми побеля,турбина на скоростите,радиатор на климатик и един куп електронни модули,смених.Окло 2000 лв ми заминаха.След,което купих Audi A6, 3.0 TDI,2005. Страхотен автомобил,динамика, комфорт,4x4 и т.н, но и ти със своите "болежки".Чукаше верига,ремонт около 1000 лв и то само да я "закрепят" временно.Всеки автомобил си има свойте слабости,още повече,като го вземеш на 500000 км, както обикновенно става в България.2010 си купих 159 1.9mJTD,2007, употребяван автомобил от Милано моторс.Карах го 2 години,ама зверско каране.Като казвам зверско, имайте впредвид, брутално.И за 2 години съм сменил само маркуч на турбото и консумативи, масло, филтри, накладки и дискове.Та питам се, къде е " мекото" при Алфите?Last edited by berettapx4; d.m.y г., 00:23.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Това са градски легенди, за чупливите алфи, при сегашната глобализация, електрониката например се прави само от няколко производителя за всички, както и много други детайли. По ходовата част има доста гума и за това се налагат по чести ремонти, но пък колата е по стабилна. Карам това което ми харесва и ми е все тая какво мислят другите и им казвам, че никога няма да притежават и да карат алфазащото се почват тънки сметки- колко гори, какъв данък се плаща и ... как много се чупи.
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТова са градски легенди, за чупливите алфи, при сегашната глобализация, електрониката например се прави само от няколко производителя за всички, както и много други детайли. По ходовата част има доста гума и за това се налагат по чести ремонти, но пък колата е по стабилна. Карам това което ми харесва и ми е все тая какво мислят другите и им казвам, че никога няма да притежават и да карат алфазащото се почват тънки сметки- колко гори, какъв данък се плаща и ... как много се чупи.
Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Много се кефя на хората които били чули, че Алфите много се чупели и затова си купуват някой спартански гоуф, пасат, бмв 316,.и т.н. Напълно ги подкрепям, нали иначе всеки мангал щеше да кара Алфа ако не разнасят тези легенди. Това е усещането да караш беемве например. Спираш на светофара и до теб още-трима мангусти със същата грозна 318-ка. Посредствеността е грях.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
И друг път съм го казвал, но пак ще го кажа, защото то поне от моята гледна точка обяснява всичко:
За повече от 30 години съм експлоатирал коли от доста различни марки.
Разликата между Алфата и всички останали се състои в това, че единствено при Алфата имам усещането и желанието затова, че следващата ми кола отново ще е Алфа.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИ друг път съм го казвал, но пак ще го кажа, защото то поне от моята гледна точка обяснява всичко:
За повече от 30 години съм експлоатирал коли от доста различни марки.
Разликата между Алфата и всички останали се състои в това, че единствено при Алфата имам усещането и желанието затова, че следващата ми кола отново ще е Алфа.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеЛошото е, че май последната такава Алфа, е 159.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеима и модели с 'С 'накрая
А и говоря за по-общодостъпните модели.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Снощи пак спорих с "разбирачи" по отношение на италианските автомобили.Как един "комшия" имал Fiat и как по цял ден " лежи под него" да го ремонтира, как друг негов колега карал Alfa и постоянно била в сервиза.Затова писах и по темата.Аман от " разбирачи".И най-интересното беше,е ми сравняват комфорта ма 166 и 159 със S Clasa и BMW 7-ма сериая.Бавно и спокойно обяснявам, че тези автомобили могат да ги сравняват с Maserati.Отговора беше, че и Maserati били също "трошливи".Maserati с цени започващи от 50 000 лв,били "трошливи",абе пълни малоумници.Побърквам се,когато ги слушам как "професионално" се изказват и как останалите седят и им "пригласят".А относно Alfa Romeo 8C,повчето от тъпаците мразещи италианските автомобили не са и чували.Alfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеЖена ми всеки път щом се качи в 166- та казва- това е най- хубавата колаAlfa Rome 159 1.9 JTDm-2008
Comment
-
Първоначално публикувано от tweety Покажи съобщениеПреди няколко дни един колега беше пуснал линк с макет на 166-ца. Имате ли спомени къде, че обърнах форума и не мога да го открия?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment